Gravče na tavče
Recepti

Gravče na tavče – povrće s grahom i kobasicama

Gravče na tavče – jednostavan i fin spoj graha i povrća, a dobije se ukusan prilog ili glavno jelo, kako vam paše. A sigurna sam da odlično paše uz neke hamburgere.

Za pripremu ovog jela potrebna je neka posuda ili tava koja može ići u pećnicu, kao što je Delimano duboka tava koju sam koristila za pripremu ovog jela.

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme kuhanja i pečenja: 30 minuta

Sastojci

2 glavice luka
1 režanj češnjaka
2 veće ili 3 manje paprike
600 g graha (kuhanog ili iz konzerve)
2 žlice mljevene paprike
po želji mljeveni chilli
2 kobasice
2 veće rajčice ili šaka cherry rajčica

Priprema

1.Dinstati luk dok ne omekša, dodati češnjak i paprike nasjeckane na kockice, dinstati 5 minuta.
2.Upaliti pećnicu na 200 stupnjeva.
3.Dodati grah i mljevenu papriku. Začiniti po želji. Kuhati još 5 min. Zaliti s malo vode ako je potrebno.
4.Dodati kobasice i rajčice nasjeckane na kockice (ili cherry u komadu).
5.Staviti u pećnicu da se peče 15-20 minuta, dok ne dobije koricu na površini.

Gravče na tavče inače je tradicionalno makedonsko jelo, ali se često jede u svim država Balkana (ali i svijeta, jer nema gdje nas nema). Glavni sastojak jela je grah, a većinom se poslužuje u tradicionalnim glinenim posudama. Gravče na tavče smatra se nacionalnim jelom Makedonije

Dobar tek i uživajte!

Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)