pulled turkey recept
Recepti

Pulled turkey recept – trgana puretina za svečane ili obične dane

pulled turkey recept

Pulled turkey recept – trgana puretina za svečane ili obične dane. Treba dosta vremena (oko 5h), ali se isplati jer zadovoljstvo traje danima.

SASTOJCI:

2 ili 4 pureća batka (svaki oko pola kg)
Pileći temeljac
Svinjska mast/maslinovo ulje
Jabučni/balzamični ocat
Vino
Soja sos
Nekoliko režnja češnjaka
1 svježa paprika
Nekoliko cherry rajčica
Suhi začini (sol, papar, đumbir, kurkuma, chilli, mediteranska mješavina, bosiljak, ružmarin, list lovora, majčina dušica, mljevena slatka paprika, … )

NAPOMENA:

Najbolje bi bilo da se meso začini dan ranije i da provede noć u marinadi. Tako će biti još ukusnije i mekše.
Za pečenje bi bilo dobro da se koristi lonac s poklopcem koji mogu ići u pećnicu, a ako toga nema – onda će se posuda za pečenje obložiti s alu folijom.

PRIPREMA:

1.Pećnicu upaliti na 150 stupnjeva.
2.U jednu posudu staviti sve moguće začine i dobro ih promiješati.
3.U posudu za pečenje staviti puretinu i uliti začinsku smjesu. Bitno je da ima dosta tekućine u kojoj se meso kuha i peče, do otprilike polovice visine mesa. Ako nema dosta, dodati još temeljca, vode, vina, ulja, itd.
4.Posudu prekriti poklopcem ili alu folijom i staviti peći 2 h. Povremeno provjeriti je li sve ok, da nešto ne gori i sl.
5.Nakon 2 h pečenja maknuti poklopac/foliju i peći još 2h. Povremeno provjeriti je li sve ok, da nešto ne gori i sl.
6.Nakon toga okrenuti svaki komad i peći još pola sata – 45 min, da se zapeče i odozgora.
7.Prije posluživanja rastrgati meso vilicom. Može se jesti uz neki prilog poput krumpira, batata, pečenog povrća, riže, salate… ili pak staviti u sendvič s hrskavom salatom i namazima. Može stajati nekoliko dana, pa mi se čini kao odlično jelo za Božić ili neke druge svečane prigode, kad dolaze gosti u posjetu i sl., jer je izdašno i ide s raznim prilozima.

pulled turkey recept
Pulled turkey recept

Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)