Domaći sladoled sam još prije 15-20 godina sama doma radila. Ne sjećam se recepture, ali znam da sam stalno eksperimentirala: bili su tu sladoledi od vanilije, čokolade, jagode, pa kombinacije tih i drugih sastojaka. Tada mi je bio najbitniji okus, ali s godinama mi je ipak postao važniji sastav, iako ni okus ne zanemarujem.
Tako sam ovog puta napravila sladoled bez vrhnja i šečera, ali da opet ima fini okus – umjesto vrhnja stavila sam grčki jogurt (jer to i inače radim, jako je kremast i podsjeća na vrhnje), a umjesto šećera sam stavila datulje (koje su slađe i od samog šećera).
Ljeto je pravo vrijeme za sladoled. Jer, što ima ljepšega ljeti od sladoleda i zalaska sunca? A pogotovo kada se spoji to dvoje.
Zato sam odlučila napraviti svoj domaći sladoled, od malina ovog puta, i ponijela sam ga na plažu kako bih ga tamo, uz zalazak sunca, potamanila.
Koliko se brzo sprema domaći sladoled (i koliko nema nepoznatih i nerazumljivih sastojaka), malo je reći.
I zato neću puno pisati ni objašnjavati. Umjesto malina možete staviti jagode, borovnice, kupine, aroniju… igrajte se i uživajte!
Sastojci
250 g malina
400 g grčkog jogurta
2 banane
po želji 5 datulja (da bude slađi)
Priprema
1.Sve staviti u blender i izmiksati.
2.Izliti u kalupe i ostaviti u škrinji najmanje 4 sata da se smrzne (ja obično ostavim preko noći da budem sigurna).
Uživajte u ljetu i u sladoledu!
Ovi preslatki kalupi za sladolede su iz IKEE, postoje i u plavoj boji, ali ja sam, naravno, odabrala ove roze.
[…] na originalan post je ovdje. Uživajte u ljetu i u […]
[…] Domaći sladoled od malina by Mamika Tea […]