adventski vijenac
Mamin svijet

Adventski vijenac – nekoliko ideja za blagdanski stol ili zid

Adventski vijenac radimo sami svake godine, a ne znam što mi je bilo ove godine pa sam ih odlučila napraviti čak 4, a čini mi se da to nije kraj, da će “pasti” još koji.

Adventski vijenac ima i svoju simboliku – svaka svijeća ima svoje značenje:

Prva svijeća simbolizira nadu i iščekivanje.
Druga svijeća označava mir.
Treća svijeća slavi radost i veselje.
Četvrta svijeća je svijeća anđela i donosi – ljubav

Ovo su vijenci koje sam napravila ove godine:

  1. Elegantni vijenac za vrata
  2. Mali vijenac od češera
  3. Vijenac u staklenkama
  4. Vijenac od konzervi

Elegantni vijenac za vrata

Potrebno: obruč, umjetno cvijeće – kao npr. eukaliptus i ruže, maslinove ili borove grančice, svilena traka za vješanje, ukrasi, pištolj na vruće ljepilo.

Postupak: umjetno cvijeće može se zalijepiti vrućim ljepilom ili omotati žicom – u tom slučaju žica mora biti iste boje kao obruč, inače će se žica vidjeti. Ostale ukrase isto zalijepiti vrućim ljepilom.

adventski vijenac
Adventski vijenac za vrata

Mali vijenac od češera

Meni se ovaj vijenac čini kao dobro rješenje za dječju sobu. Mali je i može se bojom vrpce prilagoditi svačijem ukusu. Gotov je za par minuta. Potrebno je samo 5 češera koji se zalijepe vrućim ljepilom i jedna svilena traka u boji koja će poslužiti za vješanje. Za dodatni blagdanski štimung bilo bi super poprskati sprejom u boji ili umjetnim snijegom.

adventski vijenac

Adventski vijenac u staklenkama

Za ovaj adventski vijenac bit će potrebno oprati 4 staklenke različitih veličina i visina, te skinuti naljepnice i ostatak ljepila s njih. Za skidanje naljepnica preporučam da se staklenke namoče u lonac s vrućom vodom i ostave neko vrijeme. Ako ostane nešto ljepila – lako se skida s vatom na koju se stavi obično jestivo ulje. Osim staklenki trebaju još i: 4 male svijeće (lučice), špaga koja se veže na vrh staklenke i grančice ružmarina ili bora (one se na staklenku zalijepe vrućim ljepilom). Mogu stajati “same”, na nekom postolju ili pak na stalku za toru, kako vam dođe inspiracija.

adventski vijenac

Vijenac od konzervi

Potrebne su 4 konzerve, tako da uz ovaj vijenac usput napravite i ručak npr. grah, neko varivo od graška ili slanutka, ili pak namaz od slanutka – humus. Kada kupujete konzerve pazite da su iste boje, da ne budu različite kad skinete naljepnice. Uz njih, potrebna je još i spužva (ona zelena cvjećarska), 4 dugačke svijeće, umjetno cvijeće za ukrašavanje (ili grane bora), špaga za ukras, drveni komadići ukrasa na koje će se napisati brojevi od 1 do 4, pištolj na vruće ljepilo. Po želji, ovaj “vijenac” može se vrućim ljepilom učvrstiti na neki podložak – dasku ili sl.

I za kraj jedan MIJIN VIJENAC, koji je ona sama napravila slažući drvene boriće, ružmarin, list masline, roze kuglice…. sve što je našla na stolu dok sam ja radila svoje vijence:

Uživajte u pripremi svojih vijenaca i javite mi ako isprobate koji od ovih,

vaša Tea

Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)