Čokoladna torta od jednostavnog čokoladnog biskvita i 2 brzinske kreme: jedna je od bijele Lino lade, a druga od smeđe Lino lade ili Nutelle. To je jednostavna torta koju mogu napraviti i početnici.
Ako vas zanima još ideja za recepte, navratite na moj Instagram: Mamika.tea
Sastojci za biskvit
250 g maslaca
250 g tamne čokolade (ili za kuhanje)
6 jaja
100 g šećera
100 g brašna (glatkog/oštrog/pirovog)
pola vrećice praška za pecivo
Priprema biskvita
1.Maslac i čokoladu nasjeckati/natrgati na manje komade i rastopiti na pari. Pećnicu upaliti na 180.
2.U drugoj zdjeli umutiti jaja sa šećerom. Miksati 4-5 minuta da se dobije pjenasta smjesa.
3.Nakon toga dodati brašno i prašak za pecivo. Miksati dok se ne sjedini.
4.Maslac i čokoladu uliti u smjesu jaja i brašna i sve miksati 2-3 minute.
5.Uliti u namašćeni kalup i peći oko 25 minuta (provjerite sa čačkalicom u sredini, ako je suha-gotovo je, ako ne- peći još par minuta).
6.Ostaviti da se ohladi u frižideru 1h i pripremiti kreme.
Priprema krema
Prva krema
250 g mascarponea
200 g bijele Lino lade
Pomiješati i ostaviti u frižideru pola sata da se stisne.
Druga krema
250 g mascarponea
200 g smeđe Lino lade ili Nutelle
Pomiješati i ostaviti u frižideru pola sata da se stisne.
Slaganje torte
1.Biskvit prerezati na 3 dijela (tako da se dobiju 3 biskvita). Za rezanje koristim nož za rezanje kruha.
2.Za dno torte koristiti najružniji biskvit (onaj koji je bio na vrhu prije rezanja) i premazati ga s prvom kremom.
3.Na to staviti drugi biskvit i premazati ga drugom kremom.
4.Za vrh ostaviti najravniji biskvit, radi lakšeg ukrašavanja.
Ukrašavanje
Torta se može ukrasiti čokoladnom glazurom, šlag-kremom ili pak swiss meringue buttercream koja meni u ovom slučaju nije uspjela, jer sam ju bojala vodenim bojama,a to se ne preporuča! Ta se krema boja ili bojama u prahu ili bojama u gelu.
Dobar tek i uživajte!
[…] Odlično paše uz neki čokoladni kolač ili tortu. […]