Keksi s teraninom nastali su kao ideja za Božićni poklon. Smatram da je u današnje vrijeme jako teško nekome pokloniti nešto što nema, nekako kao da svi imaju sve, pa razbijamo glavu što kupiti i pokloniti. Zato sam ove godine odlučila da ću svojim najdražima, između ostaloga, pokloniti i ručno rađene kekse. I to ne bilo kakve, nego one koji imaju pravi miris i okus Božića – s teraninom od Aure, koji toliko miriše na voće i cimet da je to neopisivo. Teranino je inače liker od crnog istarskog vina terana, a Aurin teranino je prvi teranino na hrvatskom tržištu.
SASTOJCI:
500 g brašna
½ praška za pecivo
150 g šećera
150 g maslaca sobne temperature
korica limuna
1 jaje
1.5 dcl rakije ili likera (ja sam koristila Teranino od Aure)
PRIPREMA:
- Pomiješati sve sastojke i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto.
- Razvaljati tijesto na 1 cm debljine, pa ga izrezivati s oblicima po želji.
- Staviti izrezane oblike na papir za pečenje (na plehu) i peći na 150 stupnjeva 10-15 minuta dok im rubovi ne potamne.
- Po želji ukrasiti s royal icingom ili nekom drugom glazurom.