Kolač od tikvica i kakaa još je jedan u nizu recepata od tikvica koji će vam sigurno trebati! Šalu na stranu, jako je sočan i jaaaako je čokoladan. Miriši na kakao i čokoladu, a super paše uz kavu. Isprobali smo i nosili ga i na posao i na plažu, superpraktičan!
SASTOJCI:
400 g tikvica
120 g brašna
40 g kakaa
4 g praška za pecivo
Prstohvat soli
1 žličica cimeta
100 g čokolade za kuhanje
20 g lješnjaka (može i bez toga)
2 jaja
50 g šećera
80 g ulja
PRIPREMA:
1.Upaliti pećnicu na 180 stupnjeva, a tikvicu sitno naribati i rukama ocijediti (stiskati između dlanova da izađe što više vode).
2.U jednoj zdjeli pomiješati brašno, kakao, prašak za pecivo, sol, cimet te nasjeckane čokoladu za kuhanje i lješnjake.
3.U drugoj zdjeli miksati jaja, šećer i ulje. Dodati ocijeđene tikvice i sve dobro umiješati s vilicom.
4.Sve prebaciti u suhu smjesu i dobro promiješati.
5.Smjesu izliti u namašćeni manji kalup za kruh (pravokutnog oblika).
6.Peći dok čačkalica kod testiranja ne bude suha, kod mene je to bilo 30 minuta (svakako provjeriti već nakon 15-20 min. jer su pećnice jako različite).
Kolač od tikvica i kakaa može se napraviti i tako da se brašno zamijeni s mljevenim bademima ili lješnjacima, ili pak nekim drugim brašnom poput slanutkovog ili kokosovog, ako se želi dobiti kolač koji je bez glutena.
Odličan kolač! Hvala na receptu
Draga Martina, puno hvala na komentaru 🙂
Tea