Kukuruzni kruh koji se lagano priprema, bez dizanja i čekanja.
SASTOJCI:
U jednoj zdjelu pomiješati (rukom):
250 g kukuruznog brašna
550 bijelog glatkog brašna
6 dcl mlake vode
Pola vrećice kvasca ili četvrtina svježeg (ostatak se može smrznuti)
1 žličica šećera
1 žličica soli
2-3 žlice maslinovog (ili drugog) ulja
Napomena: umjesto kvasca može se staviti pola vrećice praška za pecivo.
POSTUPAK:
1.Sve sastojke staviti u jednu zdjelu i promiješati s rukom. Dobije se rijetka smjesa, nikakva oblikovana kugla ili slično, i to tako mora biti.
2.Smjesu izliti u kalup (po mogućnosti duguljasti).
3.Peći u zagrijanoj pećnici 50 min na 170. Omotati suhom krpom i ostaviti da se ohladi (najbolje preko noći).
Kruh pečemo najčešće kasno popodne, kako bi nam se do jutra ohladio, a na njega obožavamo mazati humus (za recept klikni ovdje) ili sirni namaz. Uz šalicu kave i dobru knjigu poput ove (Kreativniji ste nego što mislite) dan ne može bolje početi! Ide on i uz domaće ili kupovne nareske, a ako imamo sreće potraje nam 2 dana. Nikad se nisam napekla kruha kao u ovo vrijeme korone, nekad mi se baš sviđa, nekad mi se uopće neda, pa ćemo vidjeti kako će se ova novost održati s vremenom.