Ferrero Rocher torta
Eat & go

Moja godina s Delimanom – postani i ti Delimano food bloger

Ovih dana slavim još jedan rođendan, osim onog svog. Ne, ne radi se o rođendanu mog djeteta, ni muža, ni psa, ni bloga… Radi se o prvom rođendanu s Delimanom.

Sve je krenulo kad sam na Instagramu vidjela natječaj: Kuhaj, peci, svima reci – postani Delimano food bloger. Na prvu sam pomislila kako je to predobro, ali da sigurno postoji neka caka, jer do sad nisam vidjela u Hrvatskoj neki pošten natječaj za food blogere. Navest ću samo da se mnogi oglašavaju u stilu “Postani food bloger – reklamiraj naše proizvode za besplatno”. Svi bi besplatno. Ma nema više džabe, ni u stare babe.

Kad sam shvatila da nema cake (nakon što je štreberica u meni 5 puta pročitala sva pravila natječaja) rekla sam si: “To je to, prijavit ću se i sigurno ću upasti.” Ne znam ni sama zašto, ali ZNALA SAM da ću upasti. Znala sam da će me izabrati u 10 najboljih. Bližio mi se rođendan i zamislila sam da ću napraviti čokoladnu tortu koju ću lijepo fotografirati i to će biti to.

I bilo je. U ponoć 4.11.2018.g. objavila sam fotografije svoje rođendanske torte na Instagramu. Par dana nakon toga dobila sam poruku koja je započela s “Poštovana, hvala što ste se….” Pomislila sam: “O ne, opet samo zahvala na sudjelovanju!” Ali nije bilo tako. Poruka je završila sa čestitkom i obavijesti o radionicama koje me čekaju.

View this post on Instagram

Čekala sam ponoć, kao Pepeljuga, ali ne da bih pobjegla, nego dočekala budna svoj 33. rođendan. Od godina ne možeš pobjeći. Kao ni od sebe ni svoje zaluđenosti čokoladom. Zato sam si odlučila zakomplicirati dan prije rođendana izrađujući ovu tortu. Ako pogledate sve fotografije, vidjet ćete i najvažniji sastojak njenog uspjeha – male ruke moje pomagačice. SASTOJCI: Za biskvit: 250 g maslaca 250 g čokolade za kuhanje 125 g šećera 6 jaja 100 g glatkog brašna 1 prašak za pecivo Za 1. kremu: 300 ml vrhnja za šlag 250 g tamne čokolade (ili one za kuhanje) Za 2. kremu: 250 g mascarponea 150 g nutelle ili drugog namaza 100 g grubo mljevenih lješnjaka Za ukrašavanje: 1 pakiranje šlag kreme od čokolade PRIPREMA: (ili: ovo će biti dug dan) Sve sastojke ostaviti na sobnoj temperaturi bar 1h da se kasnije lakše povežu (#bonding). Upaliti pećnicu na 180. Čokoladu i maslac (odvojiti 1 žlicu za kalup za tortu) otopiti na pari (veća posuda s malo vode, na nju uža posuda i u nju čoko i maslac). Za to vrijeme pomiješati suhe sastojke (šećer, brašno, prašak za pecivo). S malo maslaca (ona 1 žlica od prije) premazati kalup za tortu i posipati s brašnom (oko 1 šaka brašna). Višak brašna istresti iz kalupa. Ovo radimo da se biskvit ne zalijepi za kalup. Smjesu čokolade i maslaca istresti u zdjelu sa suhim sastojcima, sve izmiješati sa špatulom dok se sve ne sjedini. Dobivenu smjesu izliti u kalup u staviti peći na 200 stupnjeva 35-40 min, ovisno o pećnici. Najbolje je da nakon 20 min probate sa čačkalicom je li pečeno. I tako svakih 5 min. Biskvit je pečen kad iz njega izvadite suhu čačkalicu. Ostaviti ga nekoliko sati da se ohladi do kraja. Za to vrijeme pripremiti kreme: 1. 300 ml vrhnja za kuhanje zagrijati do vrenja. Ubaciti 250 g čokolade za kuhanje i miješati dok se sve ne sjedini. Ostaviti da se smjesa ohladi do kraja, pa još 1h u frižideru da se stisne. 2. Mascarpone, nutellu i lješnjake izmiješati mikserom. Uliti 5 žlica prve kreme i sve dobro promiješati. Smjesu staviti u frižider da se ohladi i stisne. (Nastavak u komentaru:) @delimano.hr #kuhajpecisvimareci #delimanofoodbloger #food #chocolate #cake #ferrero #istriaonmyplate

A post shared by Istra i obitelj (@mamika.tea) on

A čekale su me 4 radionice:

“Tradicionalna kuhinja” -koju je vodila Andrea s bloga Cukar. Ovu sam radionicu nažalost propustila, no nisam propustila sve što je Delimano online kraljica Mira objavljivala- svaki story sam vraćala unazad i pokazivala mužu: “Viiiidiiiii, vidi kako im je lijepo”. Tješio me da će i meni biti lijepo sljedeći put.

delimano food bloger
Patrik, Dijana i Mira – Delimano ekipa

Oh, kako mi je bilo lijepo! Drugu radionicu sam posjetila i uživala punim plućima. Jest da su svi bili u paru, a ja solo igračica, no voditeljica radionice Sandra s bloga O slanom i slatkom večer je otvorila kuhanim vinom pa sam joj oprostila tonu posla kojeg mi je kasnije zadala. A i pomagala mi je kao da imam dvije lijeve pa sam joj dvaput oprostila. Tema je bila “Egzotična kuhinja”, hrana je bila prefina, a pozitivna energija koja nas je okružila bila mi je neopisiva. Tamo sam shvatila onu poznatu: “Najbolji ljudi su ljudi koji vole jesti”. Dugo nisam išla doma toliko umorna, a sretna.

Treća radionica zvala se “Zdravo i fino”, a održala ju je Iva s bloga Culinary postcards. Svakome tko sumnja u to da je zdrava hrana fina hrana, preporučam da se baci na njen blog (ne s mosta, nego na blog) i nauči nešto novo. Meni je pravo otkriće bio Buddha bowl, kojeg i danas pripremam. Sve mi je bilo fino i prefino!

Zadnja radionica bila je posvećena slasticama i tu sam najviše uživala i jedva čekala raditi neku tortu. Prvi put sam imala i partnericu, Tamaru, s kojom sam dijelila muke oko digitalne vage. Radile smo tortu, poširale smo kruške (što je fensi naziv za kuhanje u vinu) i opet smo dobili kuhano vino – ovaj put s okusom krušaka. Radionicu je vodila Ivana s bloga Tasty business.

Nakon svih radionica, održan je završni party na kojem su podijeljeni certifikati i cijeli set suđa Master Stone Legend Copperlux. Oni koji su bili, za razliku od mene, uživali su u tulumu, a ja se nadam da ću ga nadoknaditi ove godine.

Osim tuluma i radionica, sljedećih godinu dana radile smo i ozbiljne stvari: pripremale smo razne recepte za električni roštilj, nutribullet i razno posuđe iz spomenutog seta.

delimano food bloger
Deliman food bloger

Ovo je tvoja prilika

Naime, i ove godine Delimano organizira natječaj “Postani Delimano food bloger”. Na njemu će se odabrati 10 najboljih food blogera koji će opet sudjelovati na 4 radionice:

1)      Kontinentalna kuhinja dana 19.11.2019. – predavač Mile Butorac, naziv IG profila „HungryMile“

2)      Mediteranska kuhinja  dana 26.11.2019. – predavačica Mateja Krvarić, naziv  bloga „Uvijekgladna“

3)      Raw food dana 3.12.2019. – predavačica Bruna Vučak, naziv bloga „Yumyum Paradise“

4)      Snacks & Finger food dana 10.12.2019. – predavač Darko Kontin, naziv bloga “Darkova Web Kuharica”

Na moju veliku žalost, ne mogu se ponovo prijaviti, jer da mogu – sigurno bih, s obzirom da i ove radionice zvuče fantastično. Stoga, ako ste se imalo dvoumili do sada, nadam se da sam vam rješila dvojbe i da ću za godinu dana u ovo doba čitati neki vaš post na temu “Moja godina s Delimanom”.

P.S. za još inspirativnih trenutaka bacite oko na Ivin tekst i fotke!

delimano food bloger
I <3 Delimano

Što još čekaš? Prijavi se i postani Delimano food bloger. Pravila natječaja pronađi ovdje.

Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)