najjednostavnija granola
Recepti

Najjednostavnija granola – hrskavi doručak ili međuobrok

Najjednostavnija granola je domaća granola koju možete napraviti od samo nekoliko osnovnih sastojaka. To je inače mješavina žitarica, orašastih plodova, sjemenki i sušenog voća. Poznatija je kao musli, no u zadnje vrijeme se naziva granola. Jer valjda nitko ne zna izgovara li se musli ili misli.
U nastavku vam donosim najosnovniji recept, koji sve skupa košta manje od 20 kn, a dobije se količina za nekoliko obroka. Jede se s mlijekom ili jogurtom, a ja najviše volim kombinaciju jogurta i meda.


SASTOJCI:

200 g zobenih pahuljica
80 g lješnjaka
80 g badema
Oko 100 ml meda
Po želji malo maslaca, otopljenog, oko 40 g

POSTUPAK:

1.Lješnjake prvo treba malo ispeći u pećnici na 180 stupnjeva, dok ne porumene. Ostaviti da se ohlade i očistiti ih (najlakše to ide tako da se lješnjaci trljaju među dlanovima). Kad su očišćeni, treba ih narezati nožem u grubo, na veće i manje komade.
2.Bademe isto nožem narezati u grubo.
3.U zdjelu staviti sve sastojke i pomiješati ih.
4.Smjesu istresti na papir za pečenje (koji se prethodno stavi u pleh).
5.Pećnicu zagrijati na 150 stupnjeva i staviti peći granolu.
6.Peći dok rubovi ne porumene, oko 10-15 min.
7.Ostaviti granolu da se ohladi, razlomiti ju i spremiti u posudicu s poklopcem.

najjednostavnija granola

Najjednostavnija granola može se obogatiti svježim voćem, sušenim voćem, sjemenkama, komadićima čokolade i sl.

Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)