Rheos
Recepti

Rheos zlatno maslinovo ulje i kapešante

Rheos

Priča o Rheos maslinovom ulju priča je o dvoje mladih ljudi koji su odlučili nastaviti obiteljsku tradiciju proizvodnje maslinovog ulja, ali na moderniji i ozbiljniji način. Oni su Andrea i Maris, mladi Istrijani koji se, kako sami kažu, „trude kao ludi“ i uživaju u svom poslu.

Kako je sve počelo?

Andreina obitelj, kao i mnoge obitelji u Istri, imala je dugu tradiciju proizvodnje maslinova ulja, a on je već treća generacija koja se bavi uzgojem stabla masline i proizvodnjom maslinovoga ulja. No, želja u njemu da stvori „nešto svoje”, što će biti prepoznato na tržištu kao vrhunski proizvod, postojala je oduvijek. U samu realizaciju brenda, pod imenom RHEOS, krenuli su on i partnerica Maris 2018. godine. Imali su jasnu ideju i viziju oko svog brenda i samog proizvoda – htjeli su, s jedne strane, održati tradiciju i vrhunsku kvalitetu ulja, dok su se, s druge strane, novim znanjima, tehnologijom i dizajnom htjeli odmaknuti od svega što postoji na tržištu i biti drugačiji. Upravo to govori i njihov slogan „ Preserving tradition, shaping the future”.

Ime brenda

Ime samog brenda dolazi od grčke riječi „Rheos” što u prijevodu znači: izvor, teći; simbolizirajući proces od izvora, tek ubranog ploda masline, do stvaranja „tekućega zelenoga zlata“, ekstra djevičanskoga maslinovoga ulja.

Kako izgleda cijeli proces?

Rheos

Masline rastu na idiličnom položaju u malom mjestu Dajla pored Novigrada. Sve, osim same prerade ploda masline, rade sami. Od početka su imali viziju što žele i kako žele da njihov proizvod izgleda, tako im nije bilo teško pretvoriti svoju ideju u realnost. Posao i brigu oko maslina, uz Andreu, za sada odrađuje i njegov tata. No, s obzirom da zadnjih par godina šire nasade i sade nove maslinike, uskoro razmišljaju i o proširenju. Ono što je najvažnije u cijelom tom procesu je da od početka ulažu veliku ljubav i trud u ovo što rade, a to se osjeti u svakoj kapljici koja izlazi iz njihovih jedinstvenih i prekrasnih boca. Zato ih iznimno veseli kad to potvrde i nagrade i priznanja s lokalnih i međunarodnih natjecanja te kada krajnji korisnici prepoznaju to isto.

Koji su planovi za budućnost?

Rheos
Novi nasadi

Planova za budućnost imaju jako puno, međutim nedavno smo svi naučili da planovi vrlo lako propadnu zbog nekih vanjskih okolnosti, tako da idu korak po korak, iz dana u dan.

Zasad su, uz RHEOS Premium Blend, svoju paletu proizvoda proširili s dvije dodatne monosortne etikete: RHEOS Leccino & RHEOS Istarska Bjelica.

Kao što je već spomenuto, proširuju nasade, sade nove masline te uvode neke, za njih, nove sorte. Ističu da bi jednog dana voljeli napraviti uljaru i degustacijsku salu unutar samog maslinika, čime bi omogućili posjete i vođene degustacije svim zaljubljenicima u ulja i prirodu. Mogu samo reći da podržavam ovakvu ideju i da jedva čekam poziv na otvorenje!

Koje su nagrade osvojili?

RHEOS djeluje na tržištu tek 2 godine, no od samog početka Andrea i Maris odlučili su svoja ulja slati na neka od najpriznatijih međunarodnih natjecanja poput NYIOOC, LONDON IOOC, EVO IOOC, i td. Također, sudjelovali su na raznim lokalnim manifestacijama, sajmovima te natjecanjima poput ovogodišnjeg „Festivala maslina u Zagrebu“ gdje su sva tri njihova ulja nagrađena zlatnom medaljom. Neke od nagrada koje valja istaknuli su svakako prošlogodišnja srebrna medalja u LONDON IOOC-u za dizajn i ambalažu, te nedavno osvojena zlata za kvalitetu u New Yorku (NYIOOC) te Palmiju u Italiji (EVO IOOC).

Gdje se ulja mogu kupiti?

Njihova maslinova ulja mogu se kupiti direktno kod njih, u specijaliziranim trgovinama s delicijama diljem Hrvatske te putem raznih webshopova. Sva prodajna mjesta istaknuta su na njihovom Instagram profilu.

Kontakt:

Instagram profil
Facebook profil
Web: Rheos Istria Email: info@rheosistria.hr
Mob: + 385 97 782 9468

rheos
Maris i Andrea nakon osvojenog zlata u Krasici

Recept – kapešante iz pećnice i Rheos maslinovo ulje

Rheos

Sastojci:

Kapešante (barem 1 kg neočišćenih)
Maslinovo ulje (ja sam koristila Rheos)
Bijelo vino (oko 1 dcl)

Priprema:

1.Školjke očistiti na način da se otvore nožićem ako su zatvorene i odstrane tetive koje drže meso školjke za unutrašnju stjenku.
2.Isprati školjku od pijeska. Na pleh za pečenje staviti papir za pečenje i na njega posložiti prazne školjke.
3.Meso (bijeli dio) i narančasti dio vratiti u školjku i začiniti s malo soli, vina i ulja.
4.Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, otprilike 15 min., dok meso ne pobijeli.
5.Pripremiti i kruh za točanje u prefini umak koji nastane unutar školjke (kao što to radi naša Mia) i obavezno neku finu, rashlađenu malvaziju uz koju će uživanje u ovoj deliciji biti potpuno.

Rheos
Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)