5-godina-bloga
Biznis, Mamin svijet

5 godina bloga i moja priča

Više od 20 g. zatomljavala sam svoj talent i ljubav prema fotografiji i pisanju. Utišavala i umanjivala sebe, bila poslušna i “na čekanju”. Radila poslove samo za novac, studirala 10+ godina i tako izgubila sebe.

Cijelo to vrijeme tinjala je u meni želja za pisanjem i fotografiranjem. Vraćala se uporno, koliko god sam ju ignorirala (pa sam tu želju nekako zadovoljila pišući romane po forumima i fotkajući mobitelom sve oko sebe – mislim da je bio neki preklopni Samsung u igri).

Studirala sam preko 10 godina i za to vrijeme: liječila neke ozbiljne zdravstvene tegobe, radila teške fizičke poslove, udala se, rodila bebu, preselila na drugi kraj zemlje i …

Pokrenula blog.

Točno se sjećam trenutka i emocije kada je nastao. Bili smo u autu, muž, beba i ja. Ja koja sam plakala od očaja i mrzila svoj život, plakala zbog pada na ispitu i neimanja diplome (još uvijek). Tada sam odlučila da se trebam početi baviti stvarima koje me vesele i pune mi dušu – a to su pisanje i fotografija. Blog je bio idealno mjesto koje će spajati to dvoje. I tako je u proljeće 2018. g. započelo moje proljeće.

Došla je i diploma Pravnog fakulteta i poslovi u struci. Ali nemir je ostao.

Zato jer su me cijelog života učili da se moram umanjiti, da moram birati između posla i obitelji. Da ću izgubiti sebe u majčinstvu. Da će me degradirati na poslu jer sam postala mama. I da ću morati sebe staviti na čekanje zbog majčinstva.

No, budući da su mi i posao i obitelj važni, nisam htjela birati između toga dvoje. Rođenjem drugog djeteta shvatila sam da želim život i posao po svojim pravilima. I posao koji ide uz obitelj. Željela sam mjesto na kojem ću iskoristiti svoje potencijale.

Što radim danas?

Zato danas inspiriram mame da počnu raditi što ih veseli. One dugo skrivane želje na srcu, kako bi se vratile sebi i pokrenule nešto svoje.

Vodim primjerom da je moguće, uz obitelj (dvoje male djece), bez posla ili uz redovan posao, graditi svoj mali posao sa strane, korak po korak, dok ne postane full time posao. To radim kroz edukacije ili tako da dio posla (fotke ili tekst) napravim za tebe i time doprinesem još bržem rastu tvog biznisa.

Svojim primjerom pokazujem kako je majčinstvo inspiracija i motivacija za rad na sebi i za #povrataksebi – kako bismo radile ono što volimo i to pretvorile u posao.

Već 5 godina bloga je iza mene. Mjesečno ga posjećuje više od 15 000 ljudi. Napisala sam preko 150 tesktova, od koji su neki prvi na Googleu. Ostvarila sam suradnje s najpoznatijim brendovima među kojima su Nuna, Mali zakladi, Stokke, Delimano, ergobaby, Lykke, Aminess Hotels & Resorts…

I zato, ako je i tebi dosta:
-gubitka sebe zbog majčinstva
-biranja između posla i obitelji
-tuđih pravila i moranja

… ispuni svoj san i pokreni svoj blog. Za više informacija KLIKNI OVDJE

Tvoja Tea

Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

2 Comments

  1. […] 5 godina bloga i moja priča […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)