Recepti

Torta od čokolade i kikiriki maslaca

Kikiriki maslaca

Kupila sam kikiriki maslac i nisam znala što bih točno s njim. Jela sam ga malo na žlicu, malo s nutellom i na kraju sam odlučila ubaciti ga u mascarpone i šlag i napraviti tortu. Dodala sam i mousse od čokolade, jer nema ništa (pa ni života) bez čokolade i tako je nastala ova brza i ukusna torta, koju smo Mia i ja radile dedi (tati) za rođendan.

Sastojci

Za biskvit

125 g maslaca
125 g čokolade za kuhanje
60 g šećera
3 jaja
50 g glatkog brašna
Pola praška za pecivo

Za kikiriki kremu

250 ml vrhnja za šlag
200 g maslaca od kikirikija
40 g šećera u prahu
125 g mascarponea

Za čokoladni mousse

300 g čokolade za kuhanje
250 ml vrhnja za šlag

Kikiriki maslaca

Priprema

Biskvit

Upaliti pećnicu na 180. Čokoladu i maslac otopiti na pari, umiješati šećer i ostaviti da se malo ohladi. Za to vrijeme pomiješati brašno i prašak za pecivo, dodati jaja i s pjenjačom sve dobro izmiješati. Smjesu čokolade i maslaca istresti u zdjelu s brašnom i jajima i sve skupa izmiješati sa špatulom dok se sve ne sjedini. S malo maslaca premazati kalup za tortu i posipati s brašnom (oko 1 šaka brašna). Višak brašna istresti iz kalupa (da se biskvit ne zalijepi za kalup). Dobivenu smjesu izliti u kalup i staviti peći na 180 stupnjeva 20-25 min, ovisno o pećnici. Probajte sa čačkalicom je li pečeno – ako je suha, onda je. Ostavite biskvit da se ohladi i za to vrijeme napravite obje kreme.

Kikiriki krema

Vrhnje za šlag izmiksajte mikserom dok ne dobijete šlag. Dodajte sve ostale sastojke i miješajte mikserom dok se sve ne sjedini. Kremu premažite preko biskvita i stavite u hladnjak da se stisne. Za to vrijeme napravite čokoladni mousse.

Čokoladni mousse

Vrhnje za šlag izmiksajte mikserom. Čokoladu otopite na pari i dodajte u šlag. Promiješajte špatulom. Mousse premažite preko kikiriki kreme i ostavite preko noći u frižideru.

Posluživanje

Prije posluživanja tortu ostavite na sobnoj temperaturi pola sata do sat, bit će ukusnija.

Dobar tek i uživajte!

Kikiriki maslaca
Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

2 Comments

  1. […] njega, probajte i čokoladni kuglof, tortu od čokolade i kikiriki maslaca, veganski ferrero ili pak sočnu tortu od čokolade i […]

  2. […] Torta od čokolade i kikiriki maslaca […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)