Čokoladni sufle je desert kojeg ne treba posebno predstavljati. Topli čokoladni biskvit iz kojeg iscuri topla čokolada, zbog čega se zove još i “lava kolač”. Melem za dušu, liječi slomljena srca, razvedrava i najkišovitije dane, popravlja raspoloženje nakon neuspjelog polaganja ispita. Lijek za sve, slično kao vitamin C.
Volim čokoladu, to nije tajna, tako da na blogu ima sve više i više čokoladnih recepata. Neki su manje zdravi, neki su više zdravi, ali zajedničko im je jedno – svi su ukusni i puni čokolade.
Sastojci za čokoladni sufle
200 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
4 jaja
60 g šećera
140 g brašna (bijelog, pirovog ili dr.)
Priprema
1.Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Čokoladu razlomite na dijelove i s maslacem otopite na pari.
2.U drugoj posudi mikserom umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i izmiksajte. Dodajte u smjesu sa čokoladom i pjenjačom sve izmiješajte.
3.Smjesu rasporedite u manje posudice za pečenje i pecite 7-8 min. Sredina mora ostati tekuća kako bi iscurila kad se kolač razreže.
4.Poslužuje se toplo i ne treba čekati da se ohladi.
Dobar tek i uživajte! Čokoladni sufle vas zove!
Uz njega, probajte i čokoladni kuglof, tortu od čokolade i kikiriki maslaca, veganski ferrero ili pak sočnu tortu od čokolade i jabuka.
[…] Čokoladni sufle […]
[…] Čokoladni sufle […]
[…] ću probati i u čokoladnoj verziji, sigurna sam da će biti super. S malo cimeta i narančine kore postat će prava blagdanska […]