Crni rižoto se lagano sprema ako se koristi kupovno crnilo. No, ako se sami spremate na čišćenje sipa – sretno! Trebat će vam strpljenja, rukavice i YouTube – ja sam ih čistila prema Šiminim uputama u ovom videu. Umjesto toga možete kupiti smrznute sipe ili pak samo crnilo od sipe (ima u dućanima na odijelima gdje su kavijar, inćuni i slične delikatese).
SASTOJCI
2 režnja češnjaka
2 sipe
1 velika šalica riže
1 dcl vina
Crnilo od sipe
POSTUPAK
1.Sipu očistiti i narezati na komadiće otprilike 2×1 cm.
2.Na maslinovo ulje dodati pritisnuti češnjak i čim zamiriše ubaciti rižu. Malo ju tostirati pa podliti s vinom. Miješati i dodavati temeljac ili vodu i tako 10 min.
3.Ubaciti sipu i nastaviti dinstati još 5-10 min, dok se riža ne skuha. Začiniti po želji.
4.Na kraju dodati crnilo od sipe i kuhati još minutu-dvije.
Ako trebate još recepata – svratite na moj Instagram profil Mamika i dođite da se družimo 🙂
A još jedan pravi morski recept je tu: kozice na buzaru. Buzaru spremamo sa svime i svačime, tako da uskoro slijedi i sa školjkama. Možda od ljetne sezone neće biti ništa, no barem si kroz hranu možemo predočiti mirise i okuse našeg Jadranskog mora.
Dobar tek i uživajte, voli vas Tea ( Mamika)
[…] Crni rižoto od sipe […]