Internacionalni sajam pršuta ISAP
Eat & go

Internacionalni sajam pršuta – ISAP 2019.

Nakon ljetnog izdanja festivala pršuta (na kojem smo se lijepo proveli) otišli smo posjetiti i njenog starijeg brata, a to je internacionalni sajam pršuta (ISAP). On se ove godine održao po 13. put.

Sajam je simbolično otvoren rezanjem jedne fete pršuta. Mogli su se kušati pršuti iz cijele Hrvatske, ali i Europe (Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije i Španjolske).

Internacionalni sajam pršuta ISAP

Službeni podaci kažu da se pojelo 20 tona pršuta. I mi smo skromno pridonijeli tom broju. Doma smo ponijeli nešto Drniškog pršuta, jer nam se on najviše svidio (kao i ljubazne djelatnice na njihovom štandu). A ponijeli smo i neretvanske mandarine, jer je logično da se takvo nešto nosi sa sajma pršuta.

Osim pršuta, bilo je tu i njegovih bliskih pratitelja – istarskih vina, sira i kolača, kako bi se što bolje upotpunio gastronomski užitak.

A da ne bi bilo da se samo jelo, Internacionalni sajam pršuta ponudio je i brojne edukacije, stručna predavanja, vođene degustacije i cooking show na kojem se moglo naučiti kako se pripremaju jela od pršuta.

Internacionalni sajam pršuta ISAP

Načuli smo da je, zahvaljujući sajmu i trudu stanovnika Tinjana, u pripremi Kuća istarskog pršuta, koju jedva čekamo posjetiti. To će zasigurno zaokružiti cijelu priču općine Tinjan kao općine istarskog pršuta.

Internacionalni sajam pršuta ISAP
Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)