Nekad sam mislila da su punjena jaja delicija koju je jako teško napraviti. Ne znam zašto, zamišljala sam da je to jako komplicirano. Onda sam ih napravila i doživjela fijasko. Smjesa je bila prerijetka, sve se preljevalo i na kraju sam imala prazna jaja koja plivaju u umaku. Nije bilo lijepo ni za vidjeti ni za probati.
No, nakon nekoliko pokušaja, došla sam do ovog jednostavnog i brzog recepta, kojeg želim podijeliti sa svima vama. Neka se nađe na stolu za Uskrs ili bilo koji drugi dan. Boja nije baš nešto, ali okus će to nadoknaditi.
Sastojci
4 jaja
1 avokado
1 glavica luka
Sok 1 limuna
2 žlice maslinovog ulja
Po želji soli, papra i tabasca
Priprema
1.Jaja kuhati 10 minuta.
2.Za to vrijeme u blenderu izmiksati sve ostale sastojke. (Avokado očistiti na način da se makne koštica i žlicom izdubi unutrašnjost.)
3.Kad su jaja kuhana, ohladiti ih u hladnoj vodi da se lakše očiste. Očistiti ih, prerezati po pola i izvaditi žumanjke.
4.Žumanjke staviti u blender s prethodno napravljenom smjesom i miksati dok se sve ne sjedini.
5.Smjesu za punjenje staviti u slastičarsku vrećicu (ili vrećici za zamrzavanje odrezati jedan vrh) i istisnuti smjesu u jaja.
6.Držati u frižideru do konzumacije.
Dobar tek i uživajte!