čupavci
Recepti, Slatko

Najmekši i najsočniji čupavci koje ćete ikad probati

čupavci
Čupavci

Volite čokoladu. Volite da su kolači mekani i ukusni. Rado se sjetite okusa djetinjstva? Onda su ovi čupavci baš za vas.

SASTOJCI:

Biskvit:

• 3 jaja
• 180 g šećera
• 300 g brašna
• 1 prašak za pecivo
• 160 ml ulja
• 110 ml mlijeka

Smjesa za umakanje:

• 250 g maslaca
• 100 g čokolade za kuhanje
• 1 žlica ruma (po želji)
• 200 ml mlijeka
• 140 g šećera

Dodatno:

• 300 g kokosovog brašna za valjanje kockica

PRIPREMA:

  1. Upaliti pećnicu na 160 stupnjeva.
  2. Bjelanjke i prstohvat soli izmiksati u snijeg.
  3. U drugoj zdjeli pjenasto izmiksati jaja i šećer. Dodati ulje i mlijeko i kratko izmiksati da se sve poveže. Malo po malo dodavati brašno i miksati, a na kraju i prašak za pecivo i sve zajedno kratko izmiksati. U tu smjesu lagano, sa špatulom ili žlicom umiješati snijeg od bjelanjaka.
  4. Na pleh veličine A4 papira staviti papir za pečenje. (Ako ne želite da se papir gužva u kutevina, onda cijeli papir zgužvajte, namočite pod vodom, iscijedite do kraja i stavite u pleh. Sve će se dobro ispeći, neće smetati mokri papir)
  5. Smjesu izliti u pleh i peći 30 min.
  6. Kad je pečeno, ostaviti na sobnoj temperaturi da se skloz ohladi.

Za to vrijeme napraviti smjesu za umakanje:

  1. U lonac staviti čokoladu i maslac, oboje na kocikce, da se otope.
  2. Dodati šećer, mlijeko i rum. Miješati, a čim zakipi maknuti s vatre.

Umakanje i valjanje:

  1. Biskvit rezati na komadiće otprilike 2×2 cm.
  2. Svaki komadić nabosti na vilicu, umočiti u smjesu za umakanje, malo ocijediti i uvaljati u kokosovo brašno.
  3. Slagati u veći pleh (onaj najveći pravokutni).
  4. Držati u frižideru u zatvorenoj posudi.

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)