Volite čokoladu. Volite da su kolači mekani i ukusni. Rado se sjetite okusa djetinjstva? Onda su ovi čupavci baš za vas.
SASTOJCI:
Biskvit:
• 3 jaja
• 180 g šećera
• 300 g brašna
• 1 prašak za pecivo
• 160 ml ulja
• 110 ml mlijeka
Smjesa za umakanje:
• 250 g maslaca
• 100 g čokolade za kuhanje
• 1 žlica ruma (po želji)
• 200 ml mlijeka
• 140 g šećera
Dodatno:
• 300 g kokosovog brašna za valjanje kockica
PRIPREMA:
- Upaliti pećnicu na 160 stupnjeva.
- Bjelanjke i prstohvat soli izmiksati u snijeg.
- U drugoj zdjeli pjenasto izmiksati jaja i šećer. Dodati ulje i mlijeko i kratko izmiksati da se sve poveže. Malo po malo dodavati brašno i miksati, a na kraju i prašak za pecivo i sve zajedno kratko izmiksati. U tu smjesu lagano, sa špatulom ili žlicom umiješati snijeg od bjelanjaka.
- Na pleh veličine A4 papira staviti papir za pečenje. (Ako ne želite da se papir gužva u kutevina, onda cijeli papir zgužvajte, namočite pod vodom, iscijedite do kraja i stavite u pleh. Sve će se dobro ispeći, neće smetati mokri papir)
- Smjesu izliti u pleh i peći 30 min.
- Kad je pečeno, ostaviti na sobnoj temperaturi da se skloz ohladi.
Za to vrijeme napraviti smjesu za umakanje:
- U lonac staviti čokoladu i maslac, oboje na kocikce, da se otope.
- Dodati šećer, mlijeko i rum. Miješati, a čim zakipi maknuti s vatre.
Umakanje i valjanje:
- Biskvit rezati na komadiće otprilike 2×2 cm.
- Svaki komadić nabosti na vilicu, umočiti u smjesu za umakanje, malo ocijediti i uvaljati u kokosovo brašno.
- Slagati u veći pleh (onaj najveći pravokutni).
- Držati u frižideru u zatvorenoj posudi.