Mamin svijet

Što je za vas luksuz? (i 10 mojih)

Luksuz je uživancija uz knjigu i kavu
Luksuz

Pomislite li prvo na Maldive, Sejšele, Ivekove satove, Nadanove umjetnine, vile s bazenima, dijamante ili?
Da se pojam “luksuz” može razlikovati od osobe do osobe pokazat će vam ovaj popis nekoliko luksuza za kojima bi mogle žudjeti mnoge novopečene mame.

Luksuz je…

1. Popiti kavu. Toplu ili hladnu, ne biraš, bitno da nema neidentificirani sadržaj koje je “milo moje” ubacilo dok nisi gledala. Luksuz broj jedan.

2. Istuširati se, a da ne gledaš na sat (dok tata cupka s novorođenčem ispred vratiju).

3. Istuširati se i istovremeno oprati kosu (u ovom slučaju ipak je poželjno da dijete spava, jer bi se navedene radnje mogle produljiti na cijelih 10 minuta).

4. Podružiti se s prijatelijicama koje ne razgovaraju o refluksu, co-sleepingu, BLW-u i ostalim nerazumljivim terminima. (Ima tu i razgovora o bojama kakice, ali nećemo sad u detalje.)

5. Otići na wc, a da ne osluskuješ je li dijete palo, pobjeglo… (pretiho je?!)

6. Čitati knjigu (još ako je uz kavu malo se i umislimo, prelijepo nam je i posumnjamo da možda sanjamo, ali da bi sanjale moramo i spavati, a to je tema svih tema). Zapravo, nekad je i samo posuđivanje knjige izazov sam po sebi (jer treba doći do knjižnice, ući unutra s psom i djetetom dok dijete neprekidno viče: “GAGA GAGA!!!” (pas) kao da ju vidi prvi put u životu. A ti se znojiš jer osjećaš mrke poglede na leđima. Teti knjižničarki je to sve kao sipmatično, a ne znaš koja od vas više želi da se sve ovo završi što prije.

7. Napisati molbu za posao, a da se to ne oduži na tjedan dana (ako nisi “blagoslovljena” time da se vraćaš na posao nakon porodiljnog dopusta).

8. Skuhati ručak, a da te pritom ne prekidaju aktivnosti poput ponavljanja: “Ne bacaj mamine gaće u smeće! Ostavi četku za wc na miru! Ne bacaj rolu papira u kadu! Ne hrani psa s muffinima! … (popis bi mogao ići u nedogled).

9. Prespavati noć u komadu. Eeeeh… koji je to luksuz. Čitam i čujem da neke mame taj luksuz ne dožive prve 2 ili 3 godine života djeteta. 2 ili 3 GODINE! To nisu 2 ili 3 neprospavane noći. To je 700 do 1000 (tisuću!!!) noći koje niste prospavali u komadu. Tisuću noći zaredom vas je netko probudio. Pa kako da onda ne biste bile lude i vrištale po parku?

OK, to će biti jedna zasebna tema. Vidi se po tonu da ima materijala.

10.  Natipkati jedan ovakav tekst a da te ne prekine 100 puta s “mam, mam” (daj mi jesti!), jer što bi u ovom trenu moglo biti važnije.

Uspjele smo posuditi knjigu
P.S. Uspjele smo posuditi knjigu
Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)