Tiramisu
Recepti

Tiramisu s malinama

Tiramisu

Obožavam originalni Tiramisu pa imam u planu i njega napraviti. Do tada, donosim recept za ovaj brzi Tiramisu koji je bez jaja (s obzirom da mnogi zaziru od sirovih jaja koja idu u originalan recept), a mnogi također ne vole ni okus kave u kolačima.

A i muž je poželio neki ne-čokoladni kolač, tj. “kiseli” kako ih on zove. Tako je nastao ovaj spoj piškota, mascarpone sira i malina; slatko-kiseli spoj koji se topi u ustima.

Sastojci

400 g piškota

Za umak od malina
200 g malina
200 ml vode
3 žlice šećera (ili meda ili sirupa)

Za kremu
500 ml vrhnja za šlag
500 g mascarponea
3 žlice šećera (ili meda ili sirupa)

Priprema

1.Napraviti umak tako što ćete sve sastojke staviti u lonac i čim zakuha ugasiti i maknuti s vatre. Izmiksati štapnim mikserom i ostaviti da se ohladi.
2.Za to vrijeme u jednoj posudi napraviti šlag od vrhnja za šlag, a u drugoj izmiksati mascarpone i šećer. Spojiti ih u jednu posudu i sve dobro promiješati.

Slaganje

1.Piškote, jednu po jednu, namočiti u umaku, na način da ih se samo provuče kroz umak. Ne smiju se ostaviti u umaku, jer će se raspasti. (Pogledajte na videu kako se to radi )

2.Poredati piškote jednu do druge sve dok se ne popuni pleh za pečenje. Ja sam za ovu količinu sastojaka koristila onaj najveći pleh obliku pravokutnika (od Delimana).

3.Piškote premazati s pola kreme i staviti nekoliko malina.
4.Ponoviti postupke pod brojem 1 i 2.
5.Ostaviti u frižideru najmanje 4 h, iako je najbolje preko noći, da se piškote skroz natope i omekšaju.

Tiramisu

Dobar tek i uživajte!

Možda vam se svidi i...

Popularno...

2 Comments

  1. […] volite slatko-kisele kombinacije, ovo će biti pun pogodak za […]

  2. […] sam odlučila napraviti svoj domaći sladoled, od malina ovog puta, i ponijela sam ga na plažu kako bih ga tamo, uz zalazak sunca, […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)