Torta od kestena – prava neodoljjiva jesenska ljepotica. Spoj hrskave čokoladne podloge i nježne kreme od kesten pirea i mascarponea.
SASTOJCI:
Podloga:
250 g keksa Petit beurre (ili Plazma, Grancereale, Digestive…)
150 g maslaca
100 g tamne čokolade
Krema:
300 g kesten pirea
500 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix
1 mascarpone
90 g meda
PRIPREMA:
Podloga:
1.Upaliti pećnicu na 180, a kesten pire izvaditi na sobnu temperaturu ako je smrznut. Kekse zdrobiti u blenderu, ali ne skroz do kraja, neka ostane pokoji komadić.
2.Maslac i čokoladu otopiti zajedno na pari, pa pomiješati s keksima.
3.Dobivenu smjesu utisnuti u dno kalupa za tortu i staviti peći na 15-20 minuta. Ostaviti da se ohladi i za to vrijeme napraviti kremu:
Krema:
1.Slatko vrhnje i šlagfix izmiksati dok ne nastane šlag.
2.U šlag dodati kesten pire, mascarpone, med. Sve izmiksati i premazati preko podloge.
3.Tortu ostaviti preko noći u frižideru, da se stisne.
Kakvi ste s kesten pireom? Volite? Moj muž ga inače ne voli, ALI ova torta mu je fenomenalna. Kaže da krema ima okus po onom sladoledu od punča.
Torta je baš za uživanje uz šalicu mirisnog čaja ili kave, dok vani kiša rominja ili zalazi Sunce u toplim jesenjim bojama.