Recepti

Sočna torta od jabuka i čokolade

Volim kad tortu mogu pripremiti u jednoj zdjeli. Kad ne moram odvajati žumanjke i bjelanjke. Kad se sve miksa u jednoj zdjeli. Volim jednostavnost, ali volim i da to ispadne fino, ukusno i sočno. Takva je i ova torta, koju možete, a i ne morate raditi s preljevom koji je dolje naveden. Možete koristiti neki drugi ili nijedan. U svakom slučaju ćete se fino zasladiti.

Sastojci

Za biskvit

2 jaja
Pola šalice šećera
1 šalica ulja
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
1 šalica griza
1 šalica sjeckanih oraha
3 oguljene i naribane jabuke (necijeđene)

Preljev

100 g maslaca
200 g čokolade za kuhanje
Pola šalice šećera
1 šalica mlijeka

Sočna torta od jabuka i čokolade

Priprema

Biskvit

1.Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Koristite šalicu za čaj, onu veliku najobičniju. Mikserom umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, kakao i prašak za pecivo. Miksajte minutu-dvije dok se sve ne sjedini.

2.U smjesu dodajte griz i sjeckane orahe, koje ste prethodno nasjeckali nožem (ili u blenderu), ali ne do kraja, neka ostanu komadići koji će se kasnije fino osjetiti. Špatulim sve izmiješajte.

3.Jabuke ogulite i dodajte u smjesu i miješajte dok se sve ne sjedini. Nemojte oh cijediti, jer će sok dati sočnost.

4.Kalup za tortu premažite s malo maslaca, pobrašnite i višak brašna istresite van. Smjesu ulijte u kalup i pecite 30-35 minuta, ovisno o pećnici. Probajte sa čačkalicom kad je gotovo.

Za to vrijeme napravite preljev:

1.Sve sastojke stavite u lonac, grijte do vrenja, miješajte i kad zavrije kuhajte još 5 minuta na laganoj vatri, da se zgusne. Kad je gotovo, ostavite na hladnom (vani ili kraće u škrinji) sat vremena da se stisne.

2.Preljev prelite preko torte i ostavite ju preko noći u frižideru.

Dobar tek i uživajte!

Sočna torta od jabuka i čokolade
Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

2 Comments

  1. […] Uz njega, probajte i čokoladni kuglof, tortu od čokolade i kikiriki maslaca, veganski ferrero ili pak sočnu tortu od čokolade i jabuka. […]

  2. […] Sočna torta od jabuka i čokolade […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)