ravioli
Recepti

Ravioli – osnovni recept

Ravioli su vrsta punjene tjestenine. Mogu se puniti bilo čime, pa čak i nečim slatkim. Porijeklom su iz Italije, pa su se, kao i ostale divote, lako udomaćile i u našim krajevima. Tako npr. u Dalmaciji postoje rafioli – tradicionalni kolačići sa slatkim punjenjem. Ovdje vam donosim osnovni recept za raviole, a puniti ih možete sa čim god želite.

SASTOJCI ZA TIJESTO

250 g glatkog brašna
3 jaja
1 žličica soli
1 žlica maslinovog ulja

SASTOJCI ZA PUNJENJE

70 g svježe blitve
60 g svježeg sira
70 g šampinjona
(Ili bilo što drugo, sve skupa ne više od 200 g)

POSTUPAK

1.Brašno staviti na radnu površinu, u obliku vulkana (napraviti rupu u sredini).
2.U rupu dodati sve ostale sastojke i umijesiti tijesto. Mijesiti 10 min. Dodati šaku po šaku brašna ukoliko se tijesto lijepi i gnjecavo je.
3.Tijesto pokriti folijom i ostaviti pola sata da “odmori”.
4.Za to vrijeme napraviti nadjev: pomiješati skuhanu blitvu/špinat, svježi sir i dinstane šampinjone (hladne).
5.Tijesto razvaljati i razvlačiti prstima na tanko, da se vidi ruka ispod.
6.S plastičnim nožićem razrezati tijesto i okomito i vodoravno, na kocke veličine otprilike 3×4 cm.
7.Na svaku kocku staviti 1 žličicu punjenja, rubove namočiti s vodom (prstima) i preklopiti. Paziti da ne ostane zraka da se ne bi otvorili i utisnuti rubove da se slijepe.
8.Kuhati u vreloj vodi 5 min., a ako se stavljaju u umak onda 2 min u vodi i još par minuta u umaku.

ravioli
ravioli
ravioli
ravioli
Ravioli
Print Friendly, PDF & Email

Možda vam se svidi i...

Popularno...

1 Comment

  1. […] s poslužiti uz palentu (u ovom slučaju dodala sam u nju malo češnjaka i svježeg origana), neku paštu/ tjesteninu ili možete samo točati kruh u […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)