Bor s pestom Genovese jedan je jestivi bor koji se lako radi, a zabavan je i za izradu s djecom. “Kuglice” se motaju od lisnatog tijesta i stavljaju na papir za pečenje.
Može poslužiti kao dobra ideja za predjelo ili kao nešto za grickanje s prijateljima. Super paše uz čašu vina.
Jednom ću probati i u čokoladnoj verziji, sigurna sam da će biti super. S malo cimeta i narančine kore postat će prava blagdanska delicija.
Sastojci:
2 pakiranja lisnatog tijesta
1 mala teglica Pesto Genovese
Postupak:
1.Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini, pa premazati s pola teglice pesta.
2.Rezati na trakice širine 1.5-2 cm. Svaku trakicu zarolati i staviti na papir za pečenje.
3.Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 15-20 minuta, dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu boju.
4.Po želji ukrasiti cherry rajčicama i poslužiti uz šalšu.
Bor je finiji dok je topliji i slađe ga jesti nakon što se umoči u finu domaću šalšu.