Čokoladni kuglof nastao je ovako. Razmišljala sam na sljedeći način: “Idu 4 jaja, imam samo 3, bit će dosta! 200 g maslaca? Probajmo sa 150? I samo 150 g čokolade? Ma stavit ću 250, čokolade nikad previše!”
Radila sam ga prema onome što sam imala doma i ispao je fenomenalno. Probajte i vi, slobodno eksperimentirajte sa sastojcima, možda vaš čokoladni kuglof bude još i bolji!
Sastojci
150 g maslaca
250 g tamne čokolade (ili za kuhanje)
3 jaja
100 g šećera
150 g brašna
Pola praška za pecivo
1 žlica rakije ili ruma
Priprema
1.Pećnicu upaliti na 200.
2.Maslac i čokoladu otopiti na pari, dodati prstohvat soli.
3.Izmiksati jaja i šećer, pa unutra dodati otopljeni masac i čokoladu.
4.U smjesu dodati brašno, prašak za pecivo i rakiju/rum.
5.Smjesu izliti u kalup i peći 30-35 minuta (test čačkalicom).
Probajte i javite mi kako vam je ispao.
[…] njega, probajte i čokoladni kuglof, tortu od čokolade i kikiriki maslaca, veganski ferrero ili pak sočnu tortu od čokolade i […]
[…] Čokoladni kuglof […]
[…] Čokoladni kuglof […]