Rolada s voćem i bijelim krem namazom pravi je slatko-kiseli spoj. Slatki kremasti namaz, ksiselkasto voće (u ovom slučaju maline) i vrhnje koje daje svoju kremastu notu. Idealna poslastica za ljubitelje slatko-kiselih kombinacija.
SASTOJCI:
Biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
Krema
200 g kiselog vrhnja/milerama
200 g bijele Lino lade
100 g malina
POSTUPAK:
Biskvit
1.Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. U bjelanjke dodati prstohvat soli i umutiti ih u „snijeg“.
2.Žumanjke izmiksati sa šećerom.
3.Bjelanjke dodati u posudu sa žumanjcima i lagano umješati sa špatulom.
4.Upaliti pećnicu na 180 stupnjeva.
5.Na pleh staviti papir za pečenje, pa na njega izliti smjesu za biskvit.
6.Peći oko 8-9 min (probati čačkalicom je li gotovo, ako nije – peći još minutu-dvije).
7.Na radnu površinu staviti mokru krpu pa na nju prebaciti pečeni biskvit dok je još vruć i lagano skinuti papir za pečenje s biskvita.
8.Zarolati biskvit kao palačinku i ostaviti da se ohladi. Tako će nastati oblik rolade.
Krema
1.Kad se biskvit ohladi, s pjenjačom ili mikserom pomiješati sastojke za kremu (osim malina).
2.Roladu odmotati, premazati kremom, rasporediti maline po cijeloj roladi i ponovo zarolati.
3.Prebaciti na pladanj na kojem će stajati i staviti u frižider da se ohladi i stisne.
Osim ove rolade, predlažem da probate i čokoladnu roladu s tamnim namazom.